اپ نویسی مدام از آن حوزه هایی میباشد که هنگامی از خارج به آن نگاه می کنیم، بغرنج و پراز گویش های متعدد برای شغل های گوناگون به لحاظ میرسد، مخصوصا اگر داده ها دور از هم ای هم درباره آن داشته باشید ممکن میباشد زمینه بغرنج خیس هم بشود. یادم میباشد وقتی میخواستم اپ نویسی اندروید را شروع کنم، تعداد لهجه هایی که با به کار گیری از آنها میشد نرمافزار های اندروید تشکیل داد، زیاد بودند.برای همین انتخاب یکیاز این زبان ها برای آغاز اپ نویسی به یک پرسش والا برای اینجانب تبدیل گردیده بود. یعنی وسواس داشتم که شایسته ترین زبان نرمافزار نویسی اندروید را دربین این همه مورد متعدد انتخاب کنم تا شایسته ترین تلاش را داشته باشم.
بعد از یکسری سال متوجه شدم این پرسش در ذهن اکثر کسانی که در مرحله آغاز هستند، وجود دارااست: کدام لهجه نرمافزار نویسی اندروید را گزینش کنیم؟”. به همین ادله دراین نوشته قصد داریم همگی گویش هایی که می توانیم با آنها برنامه اندروید بسازیم را معرفی، رسیدگی و مقایسه کنیم تا تصمیم گیری برای ما شل خیس بشود.
در حالتیکه صبر تلاوت تمامی این نوشته را ندارید، بصورت خلاصه درباره گویش هایی مانند جاوا، کاتلین، سی شارپ، سی پلاس پلاس، پایتون، خصوصیت های آنان، مقایسه گویش ها و نکته هایی برای گزینش وا رفته خیس حرف کردیم. لیست عناوین در کادر زیر مشخص میباشند.
Javaزبان جاوا، زبان برنامه نویسی قانونی و دوستداشتنی ترین گویش برنامه نویسی اندروید میباشد. موقتی، اکثر نرمافزار نویس های اندروید از جاوا استعمال میکنند. اکثر اپلیکیشن های موجود در اپ استور با این لهجه درج شده اند و از طرف گوگل بیشترین تامین را اخذ میکند. خلال همگی اینها، زبان جاوا دارنده یک جامعه بسیار توانا و والا میباشد که می توانند در همگی خطاها شمارا امداد نمایند (این رو هم بگم که حقیقتا بایستی با خطاها متعددی سر و کله بزنید).
به هر حالا لهجه جاوا برای یادگیری اشخاص مبتدی ممکن میباشد کمی طاقت فرسا باشد.
با وجود تمامی اینها، جاوا لهجه فوق العاده ای هست که با استفاده از آن می توانید لذت بدون نقص اپلیکیشن نویسی اندروید را فهم و شعور فرمایید. البته ممکن میباشد برای اشخاص تازه کار مقداری عدم وضوح داشته باشد و گه گاه نو امور ترجیح میدهند با یک زبان ساده خیس استارت نمایند و آن گاه جاوا را خیال بگیرند. البته به حیث اینجانب برای صرفه جویی در وقت خوب میباشد که هرچه سریع خیس فعالیت با جاوا تحت عنوان یک لهجه نرم افزار نویسی اندروید را استارت نمائید.
Kotlin
کاتلین یک کدام از زبان های کراس پلتفرم برای برنامه نویسی است که ممکن است جایگزین جاوا بشود. همینطور در سال 2017، کاتلین تحت عنوان دومین زبان نرم افزار نویسی اندروید قانونی توسط گوگل معرفی شد. کاتلین میتواند بوسیله ماشین مجازی جاوا (JVM) ایفا بشود و مشابهت های متعددی به جاوا دارااست.
تنها تفاوت عمده کاتلین با جاوا این میباشد که خصوصیت های اضافه زبان جاوا مانند Null Pointer Exception دیگر در آن وجود ندارند. همینطور نیاز به استفاده از نقطه ویرگول (Semicolon) در انتهای هر فرمان دراین لهجه نیست. بصورت خلاصه، گویش کاتلین برای یادگیری تازه کار ها بسیار راحت خیس می باشد و همینطور قادر است یک نقطه ورود به دنیای نرم افزار نویسی اندروید باشد.
C Plus Plus
زبان سی پلاس پلاس یک کدام از گویش های اپلیکیشن نویسی اندروید است که برای پیشرفت ساکن اندروید (NDK) به کار گیری میگردد.
زبان مستقر اندروید، یعنی زبانی کهاین سیستم استدلال در سطح های ذیل با آن فعالیت میکند، سی پلاس پلاس میباشد. به همین دلیل، برای بسط اپلیکیشن با این زبان، باید از کیت بسط بومی یا این که Native Development Kit استفاده میشود. این کیت برای طراحی نصیب هایی از برنامه که نیاز به همت بسیار بالا دارا هستند (مانند بازی های هنگفت ) و نیاز است منابع سیستم را بیشتر در اختیار گرفتن کنیم، عملکرد دارااست.
هرچند سی پلاس پلاس یک زبان برنامه نویسی اندروید کارکشته است و کارایی بالایی دارد، البته طراحی آن بسیار نقص خیس از جاوا بوده و انعطاف بسیار کمتری داراست. همینطور به جهت پیچیدگی های زیاد، ممکن میباشد با ارور ها و باگ های بیشتری روبرو بشوید. پس در اکثر مفاد خوب میباشد که از لهجه جاوا یا این که کاتلین به کار گیری نمایید.
C Sharp
زبان سی شارپ مشابهت های بسیار متعددی به جاوا دارد و از این لحاظ یکی از مفاد ایده آل برای نرم افزار نویسی اندروید می باشد. همینطور مانند گویش جاوا، سی شارپ ها دارنده زباله توده کن (Garbage Collector) میباشد که باعث استفاده با صرفه خیس از مموری دستگاه و پایین آمدن Memory Leak می گردد. ضمن اینها، سی شارپ سینتکس ساده خیس و آراسته تری نسبت به جاوا دارد که عمل کردن با آن تحت عنوان لهجه اپلیکیشن نویسی اندروید را خیلی معمولی خیس میکند.
در قبل، یکی نقاط ضعف گویش سی شارپ این بود که تنها میتوانست روی دستگاه های ویندوزی ایفا بشود و با فریم ورک دات نت به عمل برده می شد. البته با به کارگیری از دور و اطراف اپ نویسی Xamarin، که یک راهکار کراس پلتفرم با به کارگیری از زیرساخت های سیستم ارائه اعطا کرد، این نقص حل شد. با به کارگیری از Xamarin شما می توانید اپ های بومی اندروید بنویسید و آنگاه این کدها را روی پلتفرم های مختلف هم منتشر فرمائید.
Python
هرچند اندروید بصورت بومی از پایتون دفاع نمیکند، ولی پایتون میتواند تحت عنوان گویش اپ نویسی اندروید استفاده شود. اما برای این فعالیت بایستی از ابزارهای متعددی به کارگیری فرمایید که کدهای پایتون را به پکیج های اندروید تبدیل نماید که روی دستگاه های اندروید جاری ساختن می شوند.
یکی این ابزار ها، Kivy است که یک کتابخانه متن گشوده پایتون می باشد و میتواند برای توسعه نرم افزار های موبایل استعمال شود. این ابزار از اندروید هم هواخواهی میکند و می تواند روند گسترش نرمافزار را سریع خیس نماید. ولی اشکالی که وجود داراست این میباشد که نمیتوانید از خصوصیت های بومی اندروید استعمال نمائید، زیرا Kivy بصورت مستقر در اندروید مدد نمی شود.
Lua (Corona)
Corona اسم یک دور و اطراف اپلیکیشن نویسی است که قادر است با استعمال از گویش برنامه نویسی Lua، نرم افزار های اندروید بسازد. این دور و اطراف نرمافزار نویسی دو سبک تلاش دارااست: Corona Simulator و Corona Native. از Corona Simulator برای تشکیل داد نرم افزار های اندروید بصورت مستقیم به کار گیری میشود، ولی Corona Native پروژه ها را با اندروید استودیو یک پارچه میکند که از این راه میتوانید به خصوصیت های ساکن اندروید هم دسترسی داشته باشید.
هرچند Lua نسبت به جاوا محدودیت دارااست، البته یادگیری آن معمولی خیس از لهجه جاوا هست. البته این گویش اپ نویسی اندروید دارنده قابلی ها و افزونه های منحصر درآمد زایی میباشد که قادر است تجربه تشکیل داد برنامه های اندروید را تغییر تحول بدهد. معمولا Corona برای ساخت نرم افزار های گرافیکی یا این که بازی به کار گیری میشود ولی بضاعت های آن محصور بدین حوزه ها وجود ندارد.
HTML, Css, Javascript
غلط نمیکنید، برنامه های اندروید میتوانند با به کارگیری از Html,Css,Javascript ساخته شوند. برای این فعالیت باید از کادر ورک PhoneGap که به وسیله Apache Cordova جانبداری می شود به کار گیری فرمایید. این قاب ورک به شما کمک میکند از مهارت های بسط اینترنت برای ایجاد کرد نرم افزار های هیبرید به کار گیری نمایید که میتوانند بوسیله یک WebView داخل اپلیکیشن های اندروید اکران داده بشوند.
هرچند Adobe PhoneGap میتواند اکثری از شغل های پایه ای اپلیکیشن های اندروید را پوشش بدهد، ولی به کدنویسی بسیار کمتری نیاز دارااست (البته به جز جاوا اسکریپت). اما از آنجایی که برای ساختن نرم افزار های خوب نیاز به کارایی و کدنویسی بسیار زیاد دارید، عالی میباشد از زبان های دیگر درون این لیست استفاده نمائید (و ولی در صورتیکه دوست دارید تحت عنوان یک گسترش دهنده اندروید شناخته گردید خوب میباشد از گویش های تخصصی استعمال فرمائید).
نکته هایی برای گزینش شل خیس
مدام زمانی آیتم ها زیاد می شوند، فرآیند انتخاب و تصمیم گیری برای ما سخت خیس میگردد. پس میتوانیم با مطالعه نکته ها و قوانینی که برای ما مطلوب خیس می باشند، تنی چند از این مفاد را کلا حذف کنیم تا گزینش ریلکس تری داشته باشیم.
نکته اول: بخش اعظمی از این گویش ها از لحاظ ساختاری، شی گرا میباشند. شی گرایی یک مضمون خاص در نرمافزار نویسی است که می توانید با تحقیق این نوشتهعلمی درباره آن داده ها بیشتری استحصال فرمایید: شی گرایی چیست؟”. به این ترتیب هنگامی شما در زمان یادگیری یک زبان برنامه نویسی اندروید، این مضمون را خیال بگیرید، میتوانید به راحتی یادگیری سایر لهجه ها را هم شروع فرمایید (اما در حالتیکه به اونها نیاز داشتید). پس مطمئن باشید یادگیری یک گویش خاص شمارا زندانی نمیکند، بلکه روش را برای یادگیری های بیشتر گشوده میکند.
نکته دوم: میتوانید برای گزینش لهجه نرمافزار نویسی مطلوب، این مورد را در لحاظ بگیرید که قرار می باشد با کدام اطراف نرم افزار نویسی (IDE) شغل نمائید. برای شناخت بیشتر با IDE ها، این نوشتهی علمی را پژوهش فرمایید: IDE های برتر برای اپ نویسی اندروید”. از جمله اندروید استودیو اینک از گویش های جاوا، کاتلین و سی پلاس پلاس پناه میکند.
نکته سوم: میتوانید استاندارد ها را دنبال فرمایید. همان گونه که در بخش های قبل هم گفتیم، استاندارد ترین گویش های اپ نویسی اندروید، در حال حاضر جاوا، کاتلین (و سی پلاس پلاس برای برنامه نویسی Native) میباشند. با تعیین این لهجه ها میتوانید از داکیومنتیشن های آموزشی گوگل برای نرم افزار نویسی اندروید به کارگیری فرمائید. همینطور دسترسی به منابع برای زبان های مستقر (یا این که همون استاندارد) روی هر پلتفرم بیشتر و کارکشته خیس میباشد.
نکته چهارم: یک کدام از میزان های گزینش، قادر است کراس پلتفرم بودن باشد. IDE هایی برای تشکیل داد نرم افزار های گوشی وجود دارند که می توانید یکبار نرم افزار را باطن آنان کدنویسی فرمایید و از جمله برای پلتفرم های اندروید و iOS خروجی های اختصاصی خویش را بگیرید. اپلیکیشن Xamarin بضاعت و توان این شغل را دارااست که از گویش سی شارپ به کارگیری میکند. (البته مدام فعالیت به همین راحتی جلو نمیره، گه گاه با به کار گیری از همین ابزار ها هم باید برای هر پلتفرم اپ رو مجدد نویسی کنین).
نکته پنجم: جامعه موجود میتواند یکیاز ترازو های توانا برای انتخاب گویش نرم افزار نویسی اندروید باشد. در یکیاز نوشتهعلمی های وب سایت درباره این پرسش صحبت کردیم: آیا اپ نویسی اندروید دشوار میباشد؟”. دراین نوشتهی علمی اشاره شد که مطرح ترین حمایتی که در حوزه برنامه نویسی وجود دارااست، جامعه یا این که Community کار کشته این پلتفرم میباشد. می توانید با کاوش در وب درباره جامعه جانور برای زبانی که قصد گزینش آن را دارید رسیدگی فرمائید و تصمیم بگیرید.
نکته ششم: روئت کرد کامل به دنیای نرم افزار های اندروید داشته باشید. یعنی هیچوقت تامل نکنید که ایجاد کرد نرم افزار فقط و تنها مرتبط با فرانت اند میگردد، یک بخش بسیار اصلی به اسم بک اند وجود داراست که بهتر میباشد خودتان هم بلد باشید آن را بسازید. برای شناخت با فرانت و اند و بک اند این نوشته ی علمی را استیناف فرمائید: فرانت و بک اند چیست؟”. پس مطمئنا برای ایجاد کرد و تنظیمات صحیح سمت سرور نرم افزار، به لهجه های بیشتری که شاید دراین نوشتهیعلمی وجود نداشته باشند هم نیاز داشته باشید. بنابراین عالی میباشد مدام ذهن خویش را برای یادگیری گشوده نگه دارید
بهترین روش های کسب درآمد از اپلیکیشن اندرویدی در ایران
مزایای اپلیکیشن ها از دیدگاه دیجیتال مارکتینگ
چرا به طراحی اپلیکیشن نیاز است ؟
اندروید ,پلاس ,سی ,های ,کار ,نکته ,سی پلاس ,داشته باشید ,پلاس پلاس ,های اندروید ,افزار های اندروید
درباره این سایت